I dag har vi skrevet om kåseri, jeg viste læreren kåseriet mitt, hun synes det var helt utrolig bra skrevet!
Så jeg vil gjerne vise det til dere også, så kan dere jo komme med innspill hva dere synes om det..

Kåseri - Retorikk

Retorikk hva kan man si at retorikk er?
Jo nå skal du høre, ja jeg sa høre, for retorikk er en sjanger innenfor den snakkesalige.
Retorikk er nemlig det som kalles i en annen variasjon: Kommunikasjon.
Det finnes enveis kommunikasjon som er typisk lærere eller politikere, de vil trykke hode til sine medmennesker med alt mulig fantastisk!
Du har også en toveis kommunikasjon hvor du faktisk kan åpne kjeften, men du blir bedt om å klappe den igjen så fort den andre parten begynner å snakke.
Når skal man egentlig få åpnet kjeften? Når du står i en sal full av folk og faktisk roper ut at du vil ha ordet?

 
Men det verste med retorikk er at den personen som holder på med retorikk ALDRI og da sier jeg ALDRI holder smella! 
Det som er i tillegg er at når lærere endelig har tenkt til å gi deg en oppgave for at du selv skal få litt ut av timen etter å snakke deg til søvn. så kommer læreren på at han har glemt å fortelle noe? Så timen fortsetter med mer retorikk fra læreren og du bare ser at du kan bare lokke deg inn og aldri mer snakke igjen eller du kan lære tegnspråk så kan du sitte og kommunisere med henne og læreren glemmer deg helt.
Det verste som kan skje med at læreren glemmer det at du kommer aldri inn på høyskole for du ikke får gode nok karakterer i muntlig norsk, men er det noe rart man aldri får gode karakterer der, man kommer jo aldri til ordet!
Er det mulig, folk spør hvorfor barn nå til dags ikke utvikler sin sosiale kompetanse, er det noe rart i da?  Læreren tar seg av all snakkingen, mens eleven sitter og stirrer dumt på læreren.
Man må faktisk jobbe seg opp for å bli en retorikk, kan jo ikke bli en skravlende lærer eller en kranglende politiker ved at læreren skravler bort din barndom.

 

Nå har jeg sakt alt som kan sies om lærere og politiker på en snill måte, la meg sette det i et annet perspektiv.
Hva ser vi godt med det at lærerne snakker hele tiden, jo du jo kan sitte på pc-en uten at læreren merker det, for læreren er jo så smart og tror du sitter og noterer alt hun sier, det er da jeg sier: Dream on, my sweetheart? Du snakker bare shit uansett! Hallo, kan dette bli noe mer gøy?
Da er det mye bedre å utvikle sine skriftlige, men samtidig muntlig utvikling på facebook.
Du sitter jo og diskuterer i tekst i stede for å diskutere i muntlig, så hvorfor skulle ikke dette blitt tatt med i karakteren i faget, det er jo retorikk dette også folkens! Lær deg det da..  Ikke alt retorikk trenger å gå mellom det muntlig..  
Det som også er ekstremt kjedelig med at vi har politikere er jo at når det er valg blir jo ALL sport borte..  Tenk deg selv en hel dag med kun 90 min fotball i stede for flere kamper, men i stede må du finne noe annet på tv på grunn av at politikerne skal overta tv-en hele valg perioden, negativt for de som dessverre liker, men positivt for de som ikke liker sport, men mer interessert i politikk.
Hva gjør vi med de som ikke liker noen av delene?
De finner seg en fin såpe serie som ikke har noe spennende i seg, og du lærer deg litt mer slang i stede for å lære deg retorikk på den bedre måten fra en politiker.


Dette var det jeg mente om retorikk, gode manerer!
Vi bruker retorikk ekstremt mye! Alt for mye, kan ikke folk stoppe opp og holde kjeft til tider!
Hvorfor skal alltid lærere og politikere snakke, fikk de en sånn gave at når man enten blir født utvikler den evnen til å skravle hull i hode på alle. Sånn at andre blir totalt irriterte for at personen ikke kommer til ordet i klasse rommet og får en elendig jobb for personen ikke har utviklet retorikk og god muntlig karakter.
Kanskje vi rett og slett skal slutte med muntlig karakter, siden ikke alle folk har en god retorikk.
De som har god retorikk i klasse rommet har sin fremtid som lærer eller politiker, så folkens Hold smella! Vi trenger ikke flere av dere!
I dag har vi valgt russe styre på skolen!
Hadde egentlig ikke tenkt meg å bli noe som helst ekstra i forhold til skolen, men jammen meg ble jeg medlem av russe styret da.!
Så da blir det litt forskjellig å gjøre, men jeg har 100% kontroll over russe knutene, noe som kommer til å bli ekstremt gøy! I am the boss now! Don`t mess with me! hehe!

Er du medlem i noe russe styre ?
  


Hei jeg selger mine høye heler til 250,-  + frakt.
Har aldri brukt dem. Kjøpte dem i litt for stor str. også prøvde jeg de når jeg kom hjem og da hadde jeg dratt de fra hverandre så gikk ikke ann å bytte ..
Er i str. 7 / 40! 
De ble kjøpt i Mars - 11 så er ikke gamle heller.
Håper de får en flott eier!
Selger kun skoene til de som har blogg.
Ja nå er det fri time..  Da må jeg låne Denise sine øre telefoner og ta bilde med dem, ser jo ekstremt klok ut x D NOT!
Se selv så kan dere svare på det...

Kjeder meg ikke nei da!!


Nå har vi hatt en dag på Horten natur senter, det var litt spennende det kan jeg ærlig innrømme! [ Vet jeg var litt skeptisk ang. dette opplegget, men hallo folkens!  Det virka som et opplegg for 3. klassinger ]
Var på gruppe med Christine, Kenneth, Marius og Henriette <3
men det var ekstremt gøy for det!
Det var et lite ekstra sted som få tall kunne gå og det var for de som var over gjennomsnittlig interisert og jeg hadde blitt vist et insekt og det skulle jeg så klart finne! Så Christine, Kenneth og jeg gikk innover for å se etter detta!
Så klart jeg fant det lille krypet.. =D
Men det var litt morsomt fant et sånt lite kryp som var en vann skorpion, tror jeg aldri har hylt så mye for å miste et insekt!!  Men hørte fra Kenneth som sto å så på oss! *Gid jeg ble flau når jeg fant det ut!*
" Hallo dere høres jo ut som noen tar liv av noen der nede jo! Hva skjer egentlig?"
Så sånn endte den turen ut med meg og Christine så Kenneth hang seg på med oss og fant litt ekstra insekter x D Så bar det utover i båt, da begynte Kenneth først å ro, mens Henriette og Marius tok vannprøver.
Christine og jeg tok å sjekket hvor god sikt det var, og fiksa litt små vannprøver.
Når vi skulle kjøre innover var det faktisk jeg som rodde, var utrolig gøy! haha!
Så vi hadde litt smålig konkurranse med de andre båtene, klarte å komme på 2. plass.. men så klart Marius måtte ta over! -.-
Men ellers ble det en ekstremt koslig tur, har egentlig stått så mye ekstra på bloggen ang. denne dagen, men har klart å fått sletta det! Ikke gøy!
Litt bilder fra dagen i dagJa du hørte riktig!
Skal på felt tur med klassen (3PBE) tror nok det blir koslig sosialt, men borti mot gøy med økologi tror jeg det ikke blir, hallo vi er 20 - 25 år i klassen, ikke 3 klassinger.... Haha!
Men får se positivt på dette, sekken er snart ferdig pakka, mangler bare å legge ned i pølser og ketchup.
Håper vi virkelig kan grille i morgen ellers blir jeg sur, da blir det  vanlig kjedelig matpakke.. Ikke akkurat det som frister å ta med på tur! men må man så må man!

Skal du finne på noe gøy med klassen denne uken da?
Da har søstra mi fylt 14år og dette året betyr planlegging til hennes konfirmasjon.
Som familie var vi på hennes første gudstjeneste som konfirmant, hun ble ropt opp og skulle få bibelen.
Stolt søster sto da med kamera og skulle ha med seg søsters <3
Tenk at det er over 14år siden jeg og pappa hentet henne og mamma på sykehuset.
Vi har lært mye av hverandre og satt hverandre virkelig på prøve, kan jo bli spennende hva som blir konfirmasjonstalen hennes fra meg! <3 
Lykke til søsters! Kjempe stolt at du har kommet deg så langt i livet som du har gjort!  Som store søster ser jeg virkelig opp til deg, det skal du vite! Du er mye smartere enn meg i allefall!

   

 
Jeg har tannlege skrekk, det kan jeg selv stå inne for og hvis noen spør kan jeg skrive under på det også!
Her for noen par dager siden var jeg hos Tannlegen, mitt lille uflaks år måtte jeg borre. 
Er vanligvis livredd for tannleger, vet ikke hvorfor egentlig. (?) 
Det som skjedde når jeg bestilte time var om jeg ville gå til ei som var student. Ja vel så får jeg vel prøve på det, siden jeg før har vært student så jeg vet hvordan det er å ha folk som ikke stoler 100% på deg.
Sa jeg kunne gjøre det og la mine tenner i hennes hender...
Hun merket at jeg var redd og anbefalte at jeg burde ta bedøvelse i stede for at hun skulle pine meg, jeg tok denna sprøyta i munnen og ble helt lammet i min høyre kinn! Grusomt var det egentlig å ikke ha noe følsomhet!
men det hjalp faktisk kjente ingenting, gid den tannlegen har gjort et mirakel! Hun har fått meg til å bli mindre redd for tannleger.  Noe jeg setter utrolig stor pris på,  men det er en annen ting jeg også reagerer på i forhold til tannlegen og det er lyden fra borret, ta med ipod og  putt på musikk på full guffe da hører du NESTEN ingenting!
Hjelper for meg, kanskje det hjelper for deg...
Har i allefall funnet ut at bedøvelse + Musikk = happy pasient !!

Hvordan får du vekk tannlegeskrekken din, har du tannlege skrekk?

hits