Nå kan vi vel si det er lenge siden jeg har vært på bloggen og gitt dere litt oppdates! Vi kom hjem rundt den 24 Mars så da kanskje på tide og gir dere oppdates...
Jeg har tatt hull øverst i øre, og byttet øredobbe for noen dager siden, kjempe stolt :] Ble litt verk, men det går nok bra!
Vi var over store deler av dublin city, både jeg og Joakim stor koste oss... Tok turist busser, men når ting kom til sitt så var det vist det private selskapet vi hadde kjøpt billetter og ikke den offentlige! Burde kanskje sjekke opp sånne ting (?) Frokost på senga hver morgen som jeg var og kjøpte, var ute og spiste i tillegg! <3  som venner av oss sa når de kom hjem fra tyrkia; Hvorfor kom vi tilbake ?
Det samme spørsmålet stiller jeg meg selv hver dag, vil egentlig bare tilbake og slappe av!
Vi var også i Manchester siden Joakim heier på laget og vi ville ta en liten tur andre steder så da endte vi der på onsdagen, mega tidlig opp og ta flyet, var ikke hjemme før i 10-tiden på kvelden... Da var jeg totalt pumpa! Så var ganske stille i lang periode! Det var da Joakim tenkte for seg selv; "endelig er ho stille!" [ Er veldig flink til å skravle ]

 

Vi blogges!

- J.T.S aka Jeanette T. Sjanne.
Nå er det 35 dager igjen til jeg skal til Irland.. :)
Jeg sa jo til dere at jeg skulle ha med skole pcen for den var ikke så stor.
Enten spør jeg søstra mi ekstremt pent om å få låne hennes ipod og skrive der i fra eller Joakim sin.
For jeg fant ut at det går ann å laste ned blogg.no som app :D isent that greate : D
Så nå er nesten alt klart for turen må bare innom clasolson og kjøpe adapter til at det blir irsk overgang i stede for norsk.. Også må pappa bestille forsikring.. Hva trenger man den til sier jeg, blir jo aldri syk og når jeg trenger noe igjen på forsikringen da vil de ikke gi det! Teite forsikringsselskap...
Ha en fin dag..
J.T.S <3
Nå er det 5 uker til Vinterferien, og jeg starter vinterferien min med en mega deilig ferie i Irland!
Skal dra sammen med en gutt som heter Joakim så dette kan bli gøy!
Vi skal bo på et hotell som heter Dublin city inn (200meter fra Pennys - irsk klesselskap) hvor vi skal bo fra 19 Feb - 24 Feb. Vi drar mega tidlig på den søndagen for vi må helt bort til Rygge -.-' Så da regna han ut at vi måtte stå opp kl 04.00 senest.. Så tror ikke det blir så mye søvn på meg den natta! Livredd for å forsove meg og det er mye spenning! Nå har jeg ikke vært i Irland siden sommeren og da var det ganske kaldt der x D
Har bare lyst til å starte pakking allerede nå, men er kanskje litt tidlig med tanken på at jeg ikke skal ha med så mye klær (Er så billig for klær der nede så jeg kjøper heller klær der nede ;] )
Så nå er det bare og ha nedtelling til vi drar!
Skal prøve å få blogget fra Irland! Men gidder ikke å dra med meg en stor diger pc så da tar jeg evt med meg skole pc..
Hvorfor har jeg ikke tenkt på det tidligere (?) Den er ganske liten ^^
Så vi snakkes! Ha en fin vinterferie..

til vi reiser :D

 

 
Hva syv dager allerede? - Jippi! Time to go travling!
_________________________________________________________________________________________

Nå har det går 3 1/2 måned siden jeg var i Irland, på tide å komme seg tilbake? Ja det er det.
Jeg og søstra mi drar på mandags morgen og gleder meg så sinnsykt! Trodde aldri dette komme til å skje med at jeg skal ut å fly alene med det første spesielt ikke med min søster på min høyre side. ^^
men sånn gikk det i allefall til at jeg og lille søs skal til Irland alene fra den 18 - 21 Juli, jeg glder meg ekstremt!
Vi skal prøve å finne vann park der nede da, håper vi får det til. Kan jo alltids spørre rundt. Its not a big deal!
Da får vi krysse fingrene for at alt går bra!

Har du vært i Irland før ?         Hva er dine sommerplaner ? 
Hva er likheten mellom en gutt og en mobil?
- Når du først skjønner deg på den så kommer de en ny og bedre modell
________________________________________________________________________________________
I dag igjen startet dagen med å komme seg til frokost bordet, merker at det er sene kvelder her borte for nå til tider er jeg stup trøtt om morgen..! men jeg får i allefall i meg både frokost blanding og toast på morgen siden, i dag hadde vi faktisk også pannekaker til frokost! Var ekstremt gode, litt sånn som de lappene på Meny!
Videre dro Camilla og jeg gikk for å fikse meg..
Også ble det litt snakking med mamma på facebook før jeg gikk til bussen, fikk et lite spørsmål av min tante faktisk om jeg kunne skrive litt om hvordan det er i hverdagen på barnehagen..
Jeg kommer vanligvis midt i lese stunden deres og den varer fra 09.00 - 09.30 står det i allefall på tavla, men man vet aldri..
Noen par minutter etter jeg har ankommet barnehagen er vanligvis kl 09.30 og da har vi musikk stund, mye sanger som går mellom Cd spilleren..  og vi har mer danser til sangene, enn å lære de faktisk.. noe som både er ganske befriende og deilig i stede for bare å sitte i en ring, håper jeg kan få prøvd det ut når jeg begynner på høyskolen, å ha en musikk samling som er ganske fri..
Når vi har ryddet på plass er det tid for å spise en liten snacks som vanligvis inneholder enten frukt, yogert eller kjeks med vann ved siden av.. I denne lille "pausen" pleier jeg å spise frukten min hver dag..
Videre er det å lese i en bok når du er ferdig, mye bok lesing på denne gruppa.. og barna kan mange av bøkene utenat! kan jeg egentlig skjønne..  Hvorfor leier de ikke bøker sitter jeg egentlig å tenker på nå ?
Ha en boks på et rom som er bare for de voksne hvor de har leide bøker.. Hmm ?
Videre er det ut i ca 30 mins tid, da sklir vi, leker inni utehuset eller sparker fotball, det er veldig forskjellig fra Norge til Irland, de har nesten ingen ute leker og når vi snakker regn så går de inn.. Ble helt  satt ut første gang jeg var her! Det er virkelig noe nytt for meg.. tror jeg gleder meg litt til å være hjemme når det regner som aller verst!
Ca i 11.30 tiden er det tid for lunsj da blir vi servert noe alla forskjellige lapskauser, spør meg ikke hva det er, men det er en ting som jeg har lukta på som har falt i smak og det er hvit saus, brokkoli, gulerøtter og kylling! Sinnsykt godt!
Når bare har lagt seg i 12 tiden er det lunsj tid for meg.. Er ferdig med lunsjen  i 12.30 tiden og da går jeg bort til playgroup igjen og da leser vi maisy eller andre forskjellige bøker.. eller så leker vi med dyr og barna kan virkelig lydene de lager og hva de heter..
Glemte å nevne at vi pleier å synge med egen stemme mens vi venter på at maten skal komme..
Ca rundt 15.00 tiden er det igjen tid for mat, da har alle som har sovet kommet seg opp, barna sover da i samme rom som de som leker er inni, barna hører da på rolig musikk for å sovne.. Utrolig deilig å høre på, men er ekstremt lei av twinkle twinkle til tider nå, hører den hver dag!
 Vi bruker bordene veldig praktisk når det gjelder å få skilt rommet og det går smerte fritt NESTEN!
Det er veldig sånn at hører du ikke etter hva de voksne sier, så kan du sette deg i skamme kroken,den er veldig mye brukt her og det liker jeg!
Mine utfordringer er :
- Ikke bruke sinna stemme! Fordi jeg har ikke LOV til å snakke til barna er kun her for å observere, kan bli litt vanskelig en gang i blant, men kanskje jeg har lært noen nye triks her nede og klarer å holde min tålmodighet litt lengre.
- Klarer faktisk å lage enighet med barna etter mye masing.. Setter foten mye mer ned her borte enn hva jeg gjør i Norge i forhold til Barna.. x D
Faglig innhold, den var litt vrien, de hører jo om forskjellige dyr som jeg har vært borti og de lærer ekstremt mye om st. patricks day, helt ned til 2års alderen her, ingen får slippet unna!
Litt vanskelig med sånne dype spørsmål for jeg legger ikke så mye merke til dem.. Det er liksom en helt vanlig hverdags rutine.. men barnehagen virker som den er privat siden det er montesorri barnehage..
Men det er i allefall min dag på jobb !

Videre i dag har vi vært i Dublin og kjøpt inn de siste små tingene til St. Patricks day! Ikke mange dager igjen, gleder meg veldig merker at sommerfuglene vokser i magen!!
Men skal i morgen til Dublin ETTER jobb helt alene uten Camilla så det kan bli spennende :) Gleder meg virkelig!
Dere får se hvordan jeg ser ut på st. patricks day en annen dag.. vil ikke røpe alt..
men i dag har vi ledd så mye at Josefine fikk tårer i øynene og jeg fikk helt vondt i magen!
Etter på sier hun, tror jeg aldri har hatt en sånn latter på åres vis! Litt deilig å tenke på da<3 Som sakt går ikke en dag uten at vi ler sammen med Josefine <3
Har nemlig kjøpt strømpe bukse og den så ikke ut som den kom til å passe for den var så fryktelig spenst i!
Men fikk iallefall på oss den..

Ha en fin dag i Norge folkens <3
Ps! skal stå opp tidlig sammen med Camilla i morgen og fikse bloggen min!  
Hei pappa, sorry for å ikke lagt ut bloggen til du skulle på tidlig vakt, men her kommer grunnen.. <3
_______________________________________________________________________________________
Hei folkens i dag var det igjen jobb.. :)
Så som vanlig var det opp kl 07.30 (Norsk tid: 08.30) også bar det til kjøkkenet og badet og videre til bussen, gikk så sent i dag at jeg klarte å miste den bussen jeg skulle ta, men kom ikke for sent til jobben for jeg pleier å være der 3 kvarter før jeg begynner for den neste bussen som går til jobb plassen, virker litt ustabil til at jeg kommer til kl 10 (Norsk tid: 11.00)
Så jeg va litt redd for at jeg skulle miste musikk stund på morgen kvisten, men gjorde ikke det! Takk og pris..
Vi har igjen lest Rapunzel og Maisy.. Leser de som en vind nå! Ekstremt gøy egentlig..
Videre har vi lekt mye med dyr og hadde til meg utkledning, på Onsdag skal vi ha paddy day i barnehagen så da får jeg finne litt mer grønt for det skal være grønn fra topp til tå.. Hmm! Hvordan skal jeg få detta til.. ^^
Etter jobben i dag har jeg utforska Dun Larry (sånn det sies) og fant kjøpe senteret..
Malin, sorry fant art hobby før du fikk vist meg det.. Og jeg fant bakeri, men tror du de hadde boller!? NEI, jeg savner bollene i Norge <3 
Så bar det hjem over på 45a bussen og til brady for å ha møte med kontakt personen for å gi en tilbake melding på hvordan jobb stedet og hjemmet var! Har ingenting å klage på så det gikk så bra.!
Etter møte tok jeg og Camilla oss en middag nede på bradys de kan det å lage mat altså!! Da ble det kylling og Bacon.. oy! Litt mye gård på en gang.. haha!!
Men de kan ikke lage ordentig god brun saus her :(
Også bar det hjem å se på grow up og 1. episode av one three hills (camilla fant nemlig 1. seson av  den serien til 100kr her nede med norsk tekst og ikke brukt)
Men i går var jeg så trøtt at jeg holdte på å sovne i episoden av one tree hill x D
Derfor ingen blogg i går, sorry!  men vi brukte og ansikts maske :P
Var virkelig fine, bilder kommer senere, skal oppdatere dere 100%  på noen av innlegg.. Bilder kommer ut i ettermiddag

Ha en fin dag i dag <3
 
                                                                                                 Baby Piraja - Sto helt stille i en steem, det var ekkelt!!

   

 

 

 
                                  Litt ekkelt når du sitter i et mørkt rom også kommer plutselig detta bilde fram!! :-S

 
Upside down jelly fish :)   `                                          Hai i det irske vannt.. !! Tro det eller ei..Shopping for alle penga..
___________________________________________________________________________
I dag sov vi lenge siden vi var lenge ute i går, camilla VEKTE meg klokka 11 (norsk tid: 12.00) da var hun allerede stelt seg og hadde vært våken en stund, gid hvorfor måtte hun vekke meg?
Vi gikk og spiste også bar det til badet for å fikse meg..
Dro videre innover til Brey for å shoppe litt ting til st. patricks day.. Fant litt forskjellige ting der, blandt annet skjørtet som er blitt tatt bilde av :)
Vi fant til og med en vann park her borte som var utrolig kult å gå inn i! så alt fra små fisk til haier på str med en meter tenker vi.. ikke akkurat den største vi hadde sett..
Ble også satt ut av pirajar og mye annen snåle fisker..
Vi gikk ut for å sjekke ut tivoliet, men de hadde ikke noe karuseller for meg.. Er ikke den personen som liker å være i lufta når det gjelder karuseller!!
Vi forsatte å se litt rundt og ente på bussen tilbake til Shankill og var hjemme i huset klokka 5..
I dag har jeg faktisk smakt på bønner til middag, ikke det beste jeg har smakt! Ekkelt!
Også dro jeg og Camilla å tok en kald en på Bradys før vi gikk for å leie film.. Så nå har jeg min egen "konto" på video sjappa i Shankill, er ikke dårlig!
Vi leide : Grow ups og Step up 3
Men vi fikk bare sett step up 3 skal se den andre i morgen når vi kommer fra møte med kontakt personen våres.
Ikke så mye som har skjedd i dag..  Skal prøve å få lagt ut bildene av de forskjellige fiskene i morgen..
har til og med lært i dag at haier må svømme hele tiden ellers dør de, tenk det a!!
Ha en fin dag i Norge folkens <3


På st. patricks day vi jenter skal ta av litt så vi skal ha på skjørt som vi har kjøpt i dag!!
Her er bilde av meg med det :)


Hvordan er diskotek i Brey // Irland!?
___________________________________________________________________________________
Vi var på et diskotek i Brey som ligger i Irland, ca litt over 1 time fra Dublin..
Ligger redd ved siden av Martello hotellet og burde virkelig oppleves! Tror jeg aldri har sett at det er like mange gutter som jenter på danse gulvet altså!
Det var to etasjer og du kunne se ned i midten på danse gulvet, det var bar både bar oppe og nede..
Nede ved danse gulvet var det sted man kunne stå å henge mens man så på at folk dansa, var også ekstremt mye sitte plasser, men ikke plass til alle..
Har hørt fra taxi sjaføren i dag at høyehæler går alle jenter med når de skal ut å danse, gjett om jeg og Camilla fikk oppleve det! Ble tråkka på en gang hver..
Men er det en ting de klarer ekstremt bra her nede så er det å bli pist altså.. Så noen par jenter som hadde litt alvorlige øyenbryn.. ! men jeg og Camilla hadde det gøy!
Camilla ble sjekket opp av en gutt som introduserte seg også spurte han om et kyss, Gjett om Camilla gjorde det a? Nei hun gjorde ikke det og glad er jeg for det!
Men jeg hadde litt mer klysete gutter hengende over meg! bare græba skikkelig i rompa! faen hadde jeg vist hvem det var hadde jeg slått til han og vært glad for det dagen etter at han hadde fått blåveis!
Vi ble invitert på danse gulvet av noen gutter, men jeg ble baksnakka av gutta, for når jeg har fått inn litt alkohol i kroppen så danse jeg MYE mer saktere og ikke så bra som når jeg er totalt edru! HAHA!!
Har hatt en ekstremt korslig kveld sammen med Camilla ..<3
Glad du er her sammen med meg snuppa..  Glad eg ikke dro alene til Tyskland, da tror jeg hadde hatt hjemmelengsel!
Ha en fin kveld i Norge folkens <3
Tok ikke noen bilder for vi hadde ikke med oss kamera litt redd for at det skulle bli ødelagt!

hits